Abdallah Reda fra A/B St. Vigerslevgård har sparet penge ved at skifte bank. På ”Fremtidens Andelsbolig 2016” kan du møde en række banker og få en snak om, hvordan du kan spare penge på dit andelsboliglån.

Af Lise Clemmensen

Drømmer du om luft i privatøkonomien og har en høj rente på dit andelsboliglån, er det tiden værd at stikke hovedet forbi ”Fremtidens Andelsbolig 2016” i København. Lørdag d. 5. november slår ABF nemlig dørene op for en inspirationsdag, hvor du blandt andet kan møde en række banker og få en gratis og uforpligtende snak om dit andelsboliglån.

 Reda fik nok

En af de andelshavere, der har sparet penge på at renteshoppe er Abdallah Reda. Den unge elektriker bor i A/B Vigerslevgård i Valby og har selv oplevet, at der er mange penge at spare ved at se sig for, når man har et andelsboliglån:

– I starten betalte jeg 4,95% for mit andelsboliglån hos Nykredit, men de blev ved med at hæve renten hver anden-tredje måned indtil jeg betalte 9%. Så fik jeg nok og skiftede bank. I dag har jeg Alm. Brand Bank og betaler 3,9%, fortæller Abdallah Reda.

I en travl hverdag kan det være svært at finde tiden og overskuddet til at gå i dialog med bankerne om at opnå en lavere rente, som det skete for Abdallah Reda.

Mange andelshavere har i dag et andelsboliglån, hvor renten måske kan forhandles ned med en snak i banken. Derfor finder du også en række banker og bankprisportaler på ”Fremtidens Andelsbolig 2016”.


Foto: Jacob Nielsen

 

Tips og gode råd

Medlemsbladet ABFnyt har tidligere bragt økonom i Finanshuset, Kim Valentins, gode råd til en forhandlingssituation, og de er da værd lige at gentage:

  • Du skal være 100 procent ærlig om dine egne forhold.
  • Du skal spørge din bank om, hvordan de ser på dig. Er du en god eller dårlig kunde? Så får du en idé om, hvor meget eller hvor lidt, du kan presse banken.
  • Det er godt at kende lidt til renten – hvornår er den faldet, hvornår er den steget?
  • Du kan evt. tilbyde at afdrage noget mere på dit lån mod, at du får en lavere rente.
  • Du kan true med at flytte en del af din forretning i banken til en anden bank.
  • Det er en god ide at have flere banker i stedet for en, så er man ikke er afhængig af, hvad der sker i én bank. Man kan for eksempel vælge at have billån et sted, lønkonti et andet sted og boliglån et tredje sted.

Over 60 firmaer samlet ét sted

På ”Fremtidens Andelsbolig 2016” deltager i skrivende stund Lån & Spar, Jyske Bank og Arbejdernes Landsbank samt bankprisportalen mybanker.dk.

På inspirationsdagen kan du ud over banksektoren møde mere end 60 forskellige firmaer og virksomheder inden for andelsboligbranchen. Se hvem du kan møde og planlæg din dag.

Bestil billet