I et efterår, hvor regeringen har lagt op til heftig debat om boligskatten, inviterer ABF i forbindelse med Fremtidens Andelsbolig 2016 til en række debatter og talks om fremtiden på andelsboligområdet. DR2-journalist Camilla Thorning vil moderere debatterne.

Af Thea Gregersen

Når Fremtidens Andelsbolig 2016 løber af stablen i Øksnehallen i København 5. november er der lagt op til spændende debatter om de aktuelle udfordringer og politiske forslag på andelsboligområdet.

Folketingets boligordførere er på scenen i Øksnehallen for at diskutere følgende spørgsmål: Skal maksimalprisbestemmelsen, der sætter barren for, hvad en andelsbolig må koste, afskaffes? Og hvad er konsekvenserne af at afskaffe maksimalprisbestemmelsen på andelsboligområdet?

I en anden debat vil økonomiske og juridiske eksperter sammen med ABF-direktør Jan Hansen drøfte, om det skal gøres muligt at omdanne andelsboliger til ejerboliger.

– Det er to vigtige debatter at få nu, siger Jan Hansen, direktør i ABF, og fortsætter:

– Vi befinder os i et efterår, hvor der står boligpolitik med blokbogstaver på de politiske forhandlinger. Andelsboligområdet er på mange måder i fokus, hvad enten det drejer sig om maksimalprisbestemmelsen, skatteministerens boligskatteudspil, sagerne vedrørende tilbudspligten eller ”penge under bordet”-debatten. Derfor har vi brug for en række debatter om, hvad denne boligform kan, som andre boligformer ikke kan.

Det vil Social- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Ninna Thomsen (SF), også give sit bud på i en talk om andelstankens betydning for Københavns udvikling som by – og komme med sit bud på, hvorfor det er vigtigt, at København også fremadrettet tænker på en blandet boligsammensætning.

Den mangeårige DR2-journalist Camilla Thorning vil moderere debatterne. Hun er blandt andet kendt for de aktuelle nyhedsprogrammer Deadline og DR2 Morgen.

Bestil billet