På Fremtidens Andelsbolig 2016 kan du blive klogere på, hvordan I kommer i gang med at holde bier, uanset om I bor i byen eller på landet.

Af Lise Clemmensen

En friskbagt bolle med honning fra egen avl. Lyder det som en umulig drøm, fordi I bor i hjertet af København? Drømmen kan faktisk blive til virkelighed, og det kan I høre meget mere om på inspirationsdagen Fremtidens Andelsbolig 2016.
Her har ABF inviteret Københavns Amts Biavlerforening til at komme og fortælle om, hvordan I kan komme i gang med at leve jeres drømme om egen honning ud i livet. På biavlerstanden kan I kigge ind i et bistade, prøve en af de berømte bidragter og stille alle de spørgsmål, I har lyst til.

Andelshaver, byboer og biavler

På biavlerstanden kan I også møde biavler og andelshaver Gitte Randløv. Hun bor i A/B Holsteinsgade 54 – Fiskedamsgade 16 på Østerbro i København og holder bier på foreningens loft, til stor glæde for de andre andelshavere, der drager fordel af Gittes honningproduktion.
På Fremtidens Andelsbolig vil Gitte fortælle om, hvordan hun informerede om sit biavlerprojekt, så alle i foreningen var trygge ved de små pelsede og stribede nyttedyr og naturligvis drysse sin store viden ud over alle biinteresserede deltagere.

Bliv vært og mød nye naboer

Tilmeldingerne til Fremtidens Andelsbolig tilflyder allerede nu ABF’s sekretariat i en lind strøm. Og det er andelshavere fra hele landet. Bor du i en forening med større fællesarealer, kan I komme og høre mere om, hvad det vil sige at være bivært, og hvordan I alligevel kan komme i nærheden af honning i samarbejde med fx lokale biavlere, hvis I ikke selv ønsker at have hovedet stukket ind i de hvide bidragter, men har plads til et bistade eller to.

Det kan også blive startskuddet til et fint samarbejde mellem jeres andelsboligforening og lokalsamfundet om at hygge med bier til gavn for både foreningens grønne områder, andelshavernes smag for honning og lokalområdet. Og så satser vi naturligvis på, at I på Fremtidens Andelsbolig kan få smagsprøver på den søde honning.

Vi glæder os til at se jer i Øksnehallen lørdag d. 5. november. Og husk at ABF sætter gratis busser ind fra store dele af landet, så alle kan blive klogere på bier, både etagebyggeri og tæt/lav-bebyggelse.

Biavlere i Holsteinsgade

Anne-Mette har lært Gitte Randløv (th) kunsten at passe bier. Her undersøges en af stadets honningtavler. Du kan møde Gitte på Fremtidens Andelsbolig.
Foto: Jacob Nielsen

Bestil billet